Osnove izdelave in oblikovanja spletne strani

Oblikovanje spletnih strani, pa tudi grafično oblikovanje, dojemamo zelo subjektivno, a za spletno oblikovanje vseeno obstajajo smernice, ki se jih moramo držati. Izdelava spletnih strani je usmerjena predvsem v funkcionalnost rešitve. Čeprav se po namembnosti spletne strani med sabo razlikujejo, jih je vseeno večina usmerjena k istemu cilju; promociji, prodaji in izgradnji blagovne znamke.
Kakor smo že ugotovili, mora biti design kar se da preprost, funkcionalen in čimbolj usmerjen k ciljni publiki.
Barve spletne strani se morajo ujemati s celostno grafično podobo podjetja. Danes je svet majhen in Google lahko prevede s prevajalnikom vašo stran v skoraj vse tuje jezike, zato je treba upoštevati tudi pomen barv v različnih kulturah. Najbolj nevtralna je izbira modre barve.
Pri izbiri pisav smo omejeni le na tiste fonte, ki so podprti na vseh platformah, v nasprotnem primeru smo lahko neprijetno presenečeni, saj uporabnik lahko vidi le tiste tipe pisav, ki jih ima naložene v svojem operacijskem sistemu. V primeru, da brskalnik fonta, ki ste ga uporabili pri izdelavi spletne strani nima, ga samodejno zamenja v font, ki je na razpolago, v privzeto pisavo. Zaradi pravkar omenjenega, izbiro eksotičnih alternativ odsvetujem.
S fotografijami za spletno stran ne gre pretiravati in zmeraj je bolje uporabiti tekst namesto slike, kjer je mogoče, saj vam bo to olajšano kasnejše težave pri optimizaciji spletne strani za iskalnike.

07.Jan.2011

Brez komentarja »

Brez komentarjev.

RSS vir za komentarje tega prispevka. Naslov URL za povratno sledenje

Komentiraj

Za objavo komentarja se morate prijaviti.

Odprta koda

Joomla_logo

WordPress

CentOs

inkscape

notepad++

gimp