Koristna vtičnika za WordPress ‘CMS’

{column1}Vprašanje, ki se mi že dalj časa postavlja je, kako bi lahko povprečen uporabnik WordPress-a, brez pretiranega znanja HTML kode, sam napisal stran ali prispevek in napisano vsebino po želji razdelil v dva stolpca. V odgovor sem našla tale čudoviti vtičnik za WordPress: AddQuicktag. Vtičnik omogoča zelo enostavno dodajanje gumbkov v HTML načinu, za katerega sicer niti ne potrebujemo znanja HTML kode, oziroma si lahko pomagamo tako, da oblikujemo tekst v grafičnem načinu, v HTML načinu, pa samo označimo besedilo in pritisnemo gumb Levi stolpec.
Drugi koristni vtičnik, pa se imenuje WP Post Columns, omogoča pa preprosto delitev vsebine na dva stolpca, brez vstavljanaja DIV značk. Vtičnika uporabljamo takole: Prenesemo ju v mapo \wp-content\plugins, vklopimo pa ju v razdelku Plugins (Vtičniki).
{/column1}
{column2}Osvežimo brskalnik in v Nastavitvah poiščemo povezavo Add Quicktag. V polje Button Label vpišemo Levi stolpec, v polje Start Tag(s)* vpišemo {column1}, v polje End Tag(s) vpišemo {/column1}.
Drugi stolpec kreiramo podobno, v polje Button Label vpišemo Desni stolpec, v polje Start Tag(s)* vpišemo {column2}, v polje End Tag(s) vpišemo {/column2}. Širino stolpca določimo v datoteki wp_post_columns.php. Ko bomo pisali nov prispevek ali stran, se bosta v orodni vrstici HTML načina pojavila nova gumba, ki smo ju prej dodali. Kako izgleda prispevek v brskalniku, je demonstrirano v temle prispevku. Postopek pa si lahko ogledate na spodnjih slikah.{/column2}
AddQuicktagexportQuickTagoznacimoTekst

07.Jan.2009

Brez komentarja »

Brez komentarjev.

RSS vir za komentarje tega prispevka. Naslov URL za povratno sledenje

Komentiraj

Za objavo komentarja se morate prijaviti.

Odprta koda

Joomla_logo

WordPress

CentOs

inkscape

notepad++

gimp