Kako prepišemo URL na Windowsih

Za prepis strani potrebujemo Ionics Isapi Rewrite Filter, ter dostop do IIS Manager-ja (virtualni strežnik recimo). Isapi dobite na tem naslovu:

Ionics Isapi Rewrite.

Pod Downloads & Files prenesete IonicIsapiRewriter-1.2.15-bin.zip.

To kar v resnici potrebujemo je datoteka IsapiRewrite4.dll, ki se nahaja v mapi lib, ter IsapiRewrite4.ini, ki ga bomo izdelali iz ene od datotek .ini, ki se nahajajo v mapi ExampleIni.

Odprite, recimo datoteko PhpBlog.ini in izbrišite vso njeno vsebino. Vanjo prekopirajte spodnje vrstice:


RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^/(?!index.php)(?!wp-)(.*)$ /index.php/$1

Datoteko shranimo, ter jo nato preimenujemo v IsapiRewrite4.ini.

Prijavite se v Windowse, in ustvarite mapo v wwwroot\mojisapi. Vanjo dajte obe zgoraj omenjeni datoteki. Odprite IIS Manager in kliknite na Web sites/ime moje domene, ter z deno tipko miške odprite Properties. Odprite zavihek ISAPI Filters, zatem Add.. gumb, vpišite neko ime za filter ter pod Browse poiščite mapo wwwroot\mojisapi, ter naložite IsapiRewrite4.dll. Shranite spremembe.

Sedaj odprite mapo wwwroot\mojisapi, z desno tipko miške odprite Properties, Security in ji dodelite ustrezna dovoljenja. Resetirajte IIS. V kolikor se vam v brskalniku pojavi prazna stran, ste dodelili napačna dovoljenja, zato jih spremenite, ter ponovno resetirajte IIS.

Sedaj se prijavite v WordPress administracijo in pod Permalinks (trajne povezave, za tiste s slovenskim prevodom), izberite Custom structure in vpišite /%postname%/. (brez predzadnje pike).

To je vse.

09.Dec.2008

En komentar »

  1. WordPress Tutorial…

    Gratitude for yet another first-rate article. I am always looking at for super WordPress guidelines to recommend to my own readers. Thank you for making this article. It’s precisely what I was in search of. Truly excellent post….

    Povratno sledenje avtorja WordPress Tutorial — 29. oktober 2010 @ 20:31

RSS vir za komentarje tega prispevka. Naslov URL za povratno sledenje

Komentiraj

Za objavo komentarja se morate prijaviti.

Odprta koda

Joomla_logo

WordPress

CentOs

inkscape

notepad++

gimp